perjantai 27. marraskuuta 2015

FENIX-PROJEKTIN ITSEARVIOINTI


  • Miten projekti onnistui?
Projekti onnistui mielestäni todella hyvin. Ryhmämme toimi alusta asti loistavasti, vaikka aluksi hieman jännittikin olla ainut "nuori" aikuisopiskelijoiden kanssa. Päätimme ongelmitta projektimme roolit. Minä päädyin projektipäälliköksi, mikä osoittautuikin mukavaksi tehtäväksi. Minä siis haastattelin yrityksemme toimitusjohtajaa, mikä oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Käynti yrityksessä sujui hyvin ja toimitusjohtaja oli hyvin puhelias, joten saimme paljon informaatiota yrityksestä. Blogin perustaminen sujui myös ongelmitta ja lopuksi vielä Nicon kanssa "fixasimme" ulkoasua, joten lopputulos oli selkeä ja näyttävä. Videon editointi oli oikeastaan ainoa juttu, jossa tuli pieniä ongelmia, sillä haastattelu videolle kesti reilu 40 minuuttia, jonka vuoksi sitä piti leikata ja valita vain mielenkiintoisimmat kysymykset esitettävään videoon.
  • Miten itse onnistuin työskentelyssäni?
Mielestäni onnistuin työskentelyssäni hyvin, sillä keskityin koko projektin aikana oleelliseen ja hoidin kaikki hommani hyvin. Sain leikattua videon oikean mittaiseksi pienistä ongelmista huolimatta. Muokkasin myös blogin ulkoasua ja "siistin" tekstiä.
  • Mitkä olivat parhaat hetkeni työskentelyssä?
Mielestäni paras hetki työskentelyssäni oli haastattelun pitäminen. Haastattelu hieman jännitti, mutta mielestäni suoriuduin siitä hyvin. Minulla oli selkeät kysymykset mitkä esitin haastateltavalle, eikä missään vaiheessa tullut "vaikeita" tilanteita. Osasin myös tarpeenvaatiessa kysyä jatkokysymyksiä.
  • Mitä opin projektista?
Opin projektista sen, miten haastatella ihmistä.
  • Mitä tekisin seuraavalla kerralla eri tavalla?
Lisäisin äänen videon päälle, enkä käyttäisi videon omaa ääntä, sillä meidän haastatteluvideossamme ääni ei valitettavasti juurikaan kuulunut.
  • Mitä Helinän ja Eskon kannattaa ottaa huomioon suunnitellessaan vastaavaa projektia tulevaisuudessa?
Ehkä hieman enemmän aikaa suunnittelu vaiheeseen.                                           

tiistai 27. lokakuuta 2015

TULEVAISUUDEN TRENDIT-YKSILÖTEHTÄVÄ


LUONTOMATKAILU


Luontomatkailu on turismia, jonka vetovoimaisuus ja aktiviteetit perustuvat luonnonympäristöön ja siellä toteutettavaan toimintaan. Luontomatkailu ei ole virallinen toimiala, vaan se jakautuu useisiin eri osa-alueisiin, kuten maaseutumatkailu, ohjelmapalvelut, käyntikohteet, ekomatkailu, lintumatkailu (bongaus), välinevuokraus jne.


Luontomatkailun trendejä:
  • Metsäkylvyssä kuljetaan hitaasti metsässä, hengitetään syvään ja pysähdytään kokemaan luontoa, vaikkapa puun runkoa tunnustellen. Tavoitteena on pysyä avoimena erilaisille äänille, tuoksuille, väreille ja tuntemuksille - kylvettää jokaista solua ja mieltä metsän sylissä.
  • Aktiivilomailijat ovat innokkaita kokeilemaan uusia kohteita, aktiviteetteja ja matkailutuotteita. Kysyntä kasvaa etenkin pyöräilyn ja vaelluksen osalta.
  • Earthing tarkoittaa suoraa kosketusta maahan, mm. paljan jaloin kävelyä erilaisilla luonnon pinnoilla (ruoho, hiekka, puu, kalliot)




Lähteet:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luontomatkailu
http://www.visitfinland.fi/tutkimukset-ja-tilastot/trendit/
http://www.visitfinland.fi/news/mind-full-mindfull/






LIIKUNTAMATKAILU


Liikuntamatkailu jaetaan nostalgiamatkailuun ja aktiiviseen-, sekä passiiviseen liikuntamatkailuun. Matkalle lähdön motiivina on pelkästään liikunta.


Liikuntamatkailun trendejä:
  • Maan vetovoiman vastustamiseen perustuvat palvelut, kuten vedessä kelluminen tai ilmassa, esimerkiksi narujen varassa leijuminen, kasvattavat suosiotaan. Kysyntä monipuolisemmille ja elämyksellisemmille kuntoilumuodoille on kasvussa.




Lähteet:

http://lipas.uwasa.fi/termino/WasaTerm/teemamatkailu/5liikuntamatkailu.html
http://www.visitfinland.fi/tutkimukset-ja-tilastot/trendit/




HYVINVOINTI- JA TERVEYSMATKAILU


Hyvinvointi- ja wellness- matkailu nähdään yhtenä tärkeänä kehittyvänä matkailun osa-alueena lähitulevaisuudessa, eli se on trendi, joka voimistuu. Matkan motiivina on terveysen ylläpitäminen, nauttiminen, itsensä kehittäminen.


Hyvinvointi- ja terveysmatkailun trendejä:
  • Hyvinvointimatkalla rentoudutaan ja pidetään hauskaa kuntoillen.
  • Hyvinvointiohjelmissa hyödynnetään perinteisiä, suomalaisia hoitomuotoja (turvehoidot, jäsenkorjaus, Kajava-hoito jne.





Lähteet:

http://www.visitfinland.fi/studies/hyvinvointi-ja-wellness-matkailun-peruskartoitus/
http://www.visitfinland.fi/news/mind-full-mindfull/
Matkailun perusteet - kirja




RUOKAMATKAILU


Ruokamatkailu voi olla ruokatapahtumia, ruoan raaka-aineiden hankintaa, ruoanvalmistukseen tutustumista ja ruoan valmistusta, ruokakursseja, ruoan historiaa, ruokaan liittyviä tarinoita ja perinteitä jne. Ruokamatkailua ovat esimerkiksi teemaillalliset, eräruokailu, sekä viini- ja olutmatkat.


Ruokamatkailun trendejä:

  • Ruokamatkailun sisälle on jo kehittynyt trendejä, kuten slow food.
  • Ruokatrendit, kuten luomun ja pientuottajien, näkyy myös ruokamatkailussa.





Lähteet:

http://www.matkailu.org/tutkimukset/tietoa-teemoittain/hyvinvointimatkailu/hyvinvointimatkailun-artikkelit/486-marraskuun-teemakooste-ruokamatkailu
Matkailun perusteet - kirja




KULTTUURIMATKAILU


Kulttuurimatkailu määritellään matkailuksi, jossa ihmiset paikat ja perintö muodostavat perustan tuotteille. Kulttuurimatkailu on vierailuja museoissa, vanhoissa rakennuksissa, gallerioissa. Taide ja museot kiinnostavat yhä ihmisiä, kulttuurimatkailu onkin osa megatrendiä.






Lähteet:

Matkailun perusteet - kirja






SEIKKAILU-/EXTREMEMATKAILU


Seikkailumatkailu vastaa asiakkaiden tarpeisiin kokea jännitystä ja jopa pelkoa, ottaa riskejä ja kokeilla rajojaan. Seikkailu-/extremematkailu tulee lähiaikoina yleistymään runsaasti, sillä ihmiset haluavat kokeilla rajojaan.







Lähteet:

Matkailun perusteet - kirja





perjantai 23. lokakuuta 2015

THINGLINK-ESITYKSET



Päijät-Häme, Venla: 
Esitys meni hienosti ja puhe oli sujuvaa. Tietoa olisin ehkä kaivannut hieman lisää, mutta suuriltaosin onnistunut esitys.

https://www.thinglink.com/scene/695889481781215233


Etelä-Savo, Eveliina M:
Pääosin onnistunut esitys, jota olisi voinut valmistella vielä hieman enemmän.

https://www.thinglink.com/scene/695561851538243585


Pirkanmaa, Eveliina K:
Puhe oli sujuvaa ja tietoa oli sopiva määrä useista eri kaupungeista. Kaikki linkit eivät valittevasti auenneet, jonka vuoksi tietoa jäi hieman uupumaan.

https://www.thinglink.com/scene/695561361349935105


Pohjanmaa, Sonja H:
Esitys meni oikein loistavasti ja puhe oli selkeää. Esitys oli kuitenkin hieman liian pitkä, jolloin keskittyminen alkoi herpaantumaan.

https://www.thinglink.com/scene/695889423690104834


Pohjois-Karjala, Pinja:
Hyvä esitys jossa oli paljon tietoa. Pinja puhui sopivalla nopeudella.


Kainuu, Jenna:
Hyvin esitelty työ, jossa paljon perustietoa, sekä kuvia.

https://www.thinglink.com/scene/697682487274373120


Keski-Suomi, Miisa:
Hyvin valmisteltu esitys, jossa paljon perustietoa. Puhe sujuvaa ja selkeää.


Kymenlaakso, Saara:
Makuuni hieman liian lyhyt, ja perustietoa olisin kaivannut lisää. Puhe kuitenkin sujuvaa ja selkeää.

https://www.thinglink.com/scene/695882773734359041


Satakunta, Jenica:
Melko pitkä ja hyvin valmisteltu esitys. Jenica kertoi paljon tapahtumista, joka oli hyvä juttu.

https://www.thinglink.com/scene/695893229022740482


Pohjanmaa, Janetta:
Hyvin perusteellinen esitys, jossa paljon tietoa. Janetasta näki, että hän oli valmistautunut esitykseen hyvin.

https://www.thinglink.com/scene/695887269529124866


Pohjois-Pohjanmaa, Iida:
Puhe oli epäselvää, enkä juurikaan saanut esityksestä mitään irti. Esim. Rukasta olisi voinut kertoa enemmän.

https://www.thinglink.com/scene/695883585164410880


Kanta-Häme, Sonja R:
Hämeenlinnan esittelyvideo oli hyvä ja kiinnostava. Sonja kertoi kunnista hyviä perustietoja ja näytti kuntien nettisivuja. Kaikinpuolin onnistunut esitys.

https://www.thinglink.com/scene/701313012857831425


Etelä-Pohjanmaa, Eveliina T:
Eveliinan esityksessä oli paljon hyödyllistä tietoa, esim. nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Eveliina olisi voinut puhua hieman kovempaa, muuten hyvä esitys.

https://www.thinglink.com/scene/697681530771734529


Uusimaa, Nancy:
Nancyllä oli todella iso alue esitettävänä, mutta hän suoriutui siitä hyvin. Tietoa oli todella paljon ja puhe selkeää. Oli kiva, että Nancy oli tehnyt esityksen blogiinsa, sillä thinglink oli todella sekava suuren tägimäärän takia.

https://www.thinglink.com/scene/695884741039095809


Lappi, Inari ja Fady:
Esitys alkoi sekavasti, sillä Inari ja Fady eivät tuntuneet pääsevään mistään yhteisymmärrykeseen ja tilannetta ei auttanut yhtään Fadyn "solvailu" Inarille useasta eri asiasta todella ilkeäänkin sävyyn. Fadyn puhe oli melko epäselvää ja tuntui että hänellä ei ollut juurikaan kiinnostusta pitää esitystä. Itselleni tuli sellainen fiilis, että esitys koitettiin saada vain nopeasti pois alta.


Oma mielipide projektista:
Aluksi thing-linkin käyttö oli todella hankalaa. En ymmärtänyt "tägien" tarkoitusta ja muutaman kerran meinasi mennä hermot koko sovellukseen. Pikkuhiljaa thing-linkin käyttö alkoi kuitenkin helpottua ja loppujenlopuksi projektia oli yllättävän hauska työstää. Oma maakuntani Pohjois-Savo tuli itselleni todella tutuksi ja tavoitteenani olikin tehdä mahdollisimman perusteellinen ja hyvä esitys. Olin kaikiltaosin tyytyväinen esitykseeni. Muiden esitysten arvioiminen oli hieman haastavampi homma. Oli hieman vaikeaa antaa esim. kritiikkiä. Opin jonkinverran myös luokkakavereitteni maakunnista. Hieman pitkäveteinen, mutta hauska projekti takana, teen mielelläni tällaisia jatkossakin.

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

ROOM ESCAPE

-Mikä oli hyvää?

Tykkäsin teemastamme, joka oli halloween. Se oli kivan jännittävä ja sitä oli kiva työstää. Lisäksi teema on ajankohtainen, sillä ensiviikolla on halloween. Hyvää oli myös oppilaiden asenne room escapea kohtaan. 


-Mitä kehitettävää?

Olisimme voineet valmistella ohjelmapalveluamme enemmän, sillä suunnittelu vaiheessa tuli hieman kiire, joten osa suunnitelmista jäi valitettavasti toteuttamatta. Rekvisiitta oli myös minimaalista, sillä unohdimme tarvittavat rekvisiitat kotiin ja koulun varastosta ei juurikaan löytynyt meidän teemamme sopivia rekvisiitta välineitä.


-Miten suunnittelu sujui?

Suunnittelu sujui hyvin, sillä meillä oli paljon ideoita ja ryhmämme teki hyvää yhteistyötä. Olimme myös tehneet powerpointtiin tarkan suunnitelman ohjelmapalvelustamme.


-Mitä opit tapahtumien/ohj.palveluiden suunnitelusta/toteutuksesta?

Opin sen, että pitää olla tarkka suunnitelma ja tarvittavat rekvisiitat ajoissa hankittuna, jottei tule kiire ja paniikki.


-Millaista palautetta asiakkaat antoivat?

Asiakkaat antoivat hyvää palautetta, eli tykkäsivät kovasti, eivätkä antaneet kritiikkiä.


tiistai 6. lokakuuta 2015

BLOGITEHTÄVÄ: KATTAUS


Suunnittelu

Miten suunnittelu onnistui? 
  • Suunnittelu onnistui ryhmämme kanssa todella hyvin. Meillä oli valmis suunnitelma jo ennen Pentikille menoa ja Pentikiltä tullessamme teimme tarkasta suunnitelmastamme vielä powerpoint-esityksen. 
Mikä oli oma panoksesi suunnittelussa? Olisiko jotain pitänyt tehdä toisin?
  • Ideoin kattausta, sekä annoin oman näkökulmani asioihin. En usko, että mitään olisi pitänyt tehdä toisin, sillä suunnittelu sujui kaikilta osin hienosti.
Missä ja miten suunnittelu tapahtui? (mitä välineitä käytit suunnitteluun?) 
  • Valitsimme tunnilla teeman kattaukseemme, sekä katsoimme erilaisista kattauksista kuvia pinterest sovelluksella. Pentikillä otimme paljon kuvia eri vaihtoedoista, jonka jälkeen valitsimme parhaan kattauksen ja teimme siitä powerpoint-esityksen. 
Miten suunnitelma toteutui? Muokkautuiko se matkalla vai mitä tapahtui? 
  • Suunnitelma toteutui loistavasti, eikä se juurikaan muuttunut matkalla, sillä olimme kokoajan tyytyväisiä valintaamme, joten tarvetta muutoksiin ei ollut.






Yritysyhteistyö

Miten kuvailisit omaa rooliasi projektissa? Olitko asiakaspalvelija vai palveluntuottaja vai itse yrittäjä? Perustele vastauksesi eli miksi sinusta tuntuu että olit jokin edellämainituista.
  • Kerroin ihmisille keitä me olemme, sekä miten he voivat osallistua arvontaan ja mitä arvonnasta voi voittaa. Olin omasta mielestäni asiakaspalvelija, sillä juttelin asiakkaiden kanssa, sekä selostin heille toiminnastamme.
Mitä opit yritysyhteistyöstä?
  • Toimimaan erilaisten ihmisten kanssa erilaisessa työympäristössä.
Mitä etua tai / ja hyötyä arvelet Prisman/Pentikin saaneen itselleen? 
  • Luulen, että Pentik sai meidän ansiostamme lisää asiakkaita, sekä "tunnettavuutta", sillä saimme lisää asiakkaita Pentikille kertomalla kadulla ihmisille kilpailusta, sekä innostamalla heitä osallistumiseen. Pentik sai myös varmasti hyvän maineen ihmisten silmissä, sillä Pentik antoi meidän järjestää kilpailun juuri heidän tiloissaan.
Mitä etua projektista oli oppilaitokselle?
  • Tavastia sai tunnettavuutta, sillä aina ihmisten tullessa liikkeeseen kerroimme keitä olemme ja mistä tulemme. Aktiivisuus luokkahuoneen ulkopuolella antaa aina hyvän kuvan muille ihmisille.


Vuorovaikutus ja ryhmätyö

Mikä oli oma roolisi ryhmässä?
  • Asiakaspalvelija, suunnittelija, toteuttaja.
Oliko ryhmätyöskentelynne tasa-arvoista vai tekikö joku enemmän kuin muut? 
  • Ryhmätyöskentelymme oli tasa-arvoista, sillä kaikki osallistuivat ideointiin, suunnitteluun, sekä toteutukseen yhtä suurella panoksella.
Mitä parannettavaa ryhmänne työskentelyssä oli? 
  • Ei oikeastaan mitään, kaikki sujui hienosti.
Otitko muut huomioon? Miten? 
  • Otin mielestäni muut hyvin huomioon, enkä ottanut "johtajan" roolia missään vaiheessa projektia. Kaikkien mielipiteitä kuunneltiin.
Miten ja mitä kanavia pitkin vuorovaikutus toimi?
  • Keskustelemma kasvokkain, sekä viestittelemällä whatsapissa.







Asiakaspalvelu

Miten oma toimintasi tuki asiakaspalvelutoimintaa?
  • Innostin asiakkaita osallistumaan kilpailuun, sekä kerroin kilpailusta asiakkaille tarkemmin.
Toimitko asiakaslähtöisesti ja asiallisesti asiakkaat huomioiden ja heitä kunnioittaen? 
  • Toimin asiakaslähtöisesti, sekä otin asiakkaat huomioon. Tervehdin aina iloisesti kaikkia asiakkaita heidän tullessa Pentikille, sekä kysyin haluavatko he osallsitua kilpailuun.
Kuka oli asiakas tässä projektissa? 
  • Pentikin asiakkaat.
Millainen oli asiakaspalvelijan roolisi?
  • Kerroin asiakkaille keitä olemme, mistä tulemme, sekä mistä kilpailussa on kyse.





Viestintä

Millaisia viestinnän välineitä käytitte? 
  • Kirjallista, suullista, sekä kehonkieltä.
Keiden välillä viestintää tapahtui? 
  • Asiakkaiden, luokkalaisten, sekä opettajan kanssa.
Onnistuiko viestintä suunnitellusti?
  • Viestintä onnistui suunnitellusti.
Oliko viestintämateriaalia riittävästi ja oliko se asianmukaista ja projektia tukevaa? 
  • Viestintämateriaalia oli riittävästi. Materiaali kertoi keitä olemme, mistä tulemme ja mistä kilpailussa on kyse.
Oliko ohjeistusta riittävästi ja miten se toimi? 
  • Ohjeistus toimi hyvin ja sitä oli riittävästi. Mitään ei jäänyt epäselväksi tai ymmärtämättä.
Mitä tekisit toisin?
  • Olisin mainostanut tapahtumaan enemmän esim. sosiaalisessa mediassa, sillä siten asiakkaita olisi voinut tulla vieläkin enemmän ja näin myös Pentik olisi saanut vielä enemmän tunnettavuutta.



Reflektio

Miten projekti kokonaisuutena onnistui? 
  • Projekti onnistui kokonaisuutena loistavasti, sillä suunnittelu, ideointi, sekä toteutus onnistuivat hienosti.
Miten ryhmäsi onnistui? 
  • Ryhmätyöskentely toimi hyvin, sekä tasavertaisesti. Olin tyytyväinen ryhmääni ja ketään ei jäänyt ns. "ulkopuolelle".
Mitä tekisit toisin?
  • En oikeastaan mitään.
Mitä hyvää ja mitä huonoa? 
  • Oli hyvä, että opettaja oli mukana Pentikillä suunnittelu vaiheessa, sillä häneltä sai esim. ideoita.
Mitä taitoja opit?
  • Työskentelyä pienen paineen alla, sekä oikeassa "liikkeessä" työskentelyä.
Mitä olisit kaivannut lisää?
  • En oikeastaan mitään.

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

HIMOS

3 päivää Himoksella tiivistettynä videon muotoon, vihdoin ja viimein! Kiitos vielä kaikille mahtavasta reissusta <3



torstai 1. lokakuuta 2015

KATTAUSKILPAILU

Päätettiin luokkamme kanssa järjestää kattauskilpailu, joka siis käytännössä tarkoitti sitä, että vietimme "koulupäivämme" Pentikissä/Prismassa tehden mahdollisimman näyttävän kattauksen ihmisten ihailtavaksi. 





 Itse olin Pentikillä ja minä yhdessä Miisan ja Janetan kanssa loihdimme mustavalko-teema kattauksen. 









  







Meitä oli Pentikillä 2 ryhmää, joten siis myös 2 kattausta. 








Houkuttelimme asiakkaita katsomaan kattauksiamme, sekä osallistumaan arvontaan, jossa palkintona on Pentikin ananas-lautanen. Arvonnassa ihmisten tuli siis valita kahdesta kattauksesta se itseään kaikista miellyttävin.







Asiakkaita Pentikillä oli yllättän paljon ja päivä menikin todella nopeasti asiakkaiden kanssa jutellessa. 






Kaikenkaikkiaan onnistunut päivä ja oli taas kiva viettää "koulupäivä" hieman erilaisissa tunnelmissa!

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

I CYKLE HÄMPTÖN

-Mikä hyvää ja miksi?

Tapahtuman järjestäminen oli hyvä idea, koska tapahtuma voi innostaa lapsia ja aikuisia liikkumaan.


Mitä kehittäisitte ja miten?

Mainostaisin tapahtumaa enemmän netissä ja lehdissä. Koulut/päiväkodit olisivat voineet tehdä yhdessä retken paikalliseen toritapahtumaan, jolloin asiakkaita olisi tullut enemmän.
Taitoradalla olisi voinut olla enemmän pyöriä, sillä monille lapsille pieni pyörä oli liian pieni ja iso pyörä liian iso.

Tehnyt: Emilia ja Inari


keskiviikko 23. syyskuuta 2015

MATKAILU ELINKEINONA JA TOIMIALANA, MATKAILUMUODOT (koulutehtävä)


1) Mikä tapahtuma järjestetään 8-16.5.2016 Kiinassa, mikä on tapahtuman tarkoitus?

Kiinassa järjestetään Visit Finland workshop tapahtuma, jonka tarkoituksena on saada Suomea enemmän julki maailmalla.


2) Minkä niminen on Visit Finlandin julkaisema asiakaslehti ja kuinka usein se ilmestyy?

Matkailusilmä Lehti, mikä ilmestyy 4 kertaa vuodessa.


3) Visit Finlandilla on edustajia/edustajaverkosto ulkomailla, missä?

Iso-Britanniassa, Japanissa, Kiinassa, Italiassa, Saksassa, Ranskasssa, Sveitsissä, Itävallassa, Beneluxissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Ukrainassa.


4) Mitkä ovat Visit Finlandin ydintehtävät?

  • Matkailullisen Suomi-kuvan kehittäminen maailmalla.
  • Markkinatiedon hankinta ja analysointi matkailuelinkeinon tarpeisiin
  • Laadukkaan tuotekehityksen ja tuotteistamisen edistäminen.


5) Mitkä ovat Visit Finlandin sosiaalisen median kanavat ja mikä on kanavien tavoite? 

  • Facebook / http://www.facebook.com/visitfinland + https://www.facebook.com/visitfinland.jp
  • Instagram / https://instagram.com/ourfinland
  • Twitter / http://twitter.com/OurFinland + https://twitter.com/visitfinlandjp
  • Weibo / http://e.weibo.com/ourfinland
  • Vk / http://vk.com/visitfinland
Tavoitteet:

  • Tavoittaa kohderyhmä modernit humanistit verkon päämarkkinoilla kasvattaen Suomen tunnettavuutta sekä haluttavuutta matkailumaana.
  • Inspiroida potentiaalinen matkailija laadukkaalla, harkitulla ja massasta poikkeavalla sisällöllä niin, että se leviää mahdollisimman laajasti.
  • Ohjata uusia, potentiaalisia matkailijoita VisitFinland.comiin
  • Yhteisöllistää ja sitouttaa Suomeen jo rakastuneet, jotta he tulisivat maahamme myös uudestaan.
  • Löytää uutta inspiraatiota ja luoda keskusteluja erilaisten uusien tahojen ja ryhmien kesken, esim. matkabloggarit.
  • Ideoiden ja mahdollisten korjaustarpeiden kerääminen matkailun tuotekehitykseen.



6) Mikä on visitfinland.com –sivusto?

Visit Finlandin verkkolehtimäinen sivusto on elämyksellinen ja vahvasti visuaalinen, koostuen Suomen matkailullisia helmiä esittelevistä artikkeleista. Sivusto julkaistaan yhdeksällä kielellä. Sivuston tavoitteena on olla inspiraation lähteenä uusia kohteita hakeville matkailijoille.


7) Visit Finland auttaa yrityksiä kansainvälistymisessä. Millä tavalla / mitkä ovat Visit Finlandin kansainvälistymispalvelut? 

Visit Finlandin kansainvälistymispalvelut: markkinoinnin perusteet valmennuskurssi, matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas, työkaluja turvallisuuteen internet sivusto, kansainvälistymiskriteerit, modernit humanistit työpaja.



8) Millä tavalla Visit Finland kasvattaa Suomen tunnettuutta maailmalla?

Imagomarkkinoiden, tuotekampanjoiden ja PR- ja mediatyön avulla.


9) Visit Finland tuo vuosittain Suomeen noin 200 toimittajaa ja bloggaajaa tutustumaan maamme eri alueisiin, kohteisiin ja markkinointiteemoihin. Mitkä ovat Visit Finlandin vuoden 2015 imagomediamatkat? 

  • Nordic Bloggers Experience
  • Lapp Dance-Urban Finnish Culture from south to north
  • Sibelius 150
  • White nights
  • The land of 188,000 lakes

10) Suomi pyrkii houkuttelemaan matkailijoita ulkomailta erilaisin kampanjoin. Millaista mielikuvaa Suomi pyrkii luomaan itsestään / millaisia matkailijoita pyritään houkuttelemaan Suomeen seuraavista maista; Japani, Kiina, Saksa, UK (IsoBritannia), Italia ja Ranska sekä Venäjä? 

  • Japani: Luonto on pääasiassa ja sen rinnalla sisäinen tasapaino ja hyvinvointi.
  • Kiina: Matkailija voi, ja sen pitää kokea jotain ainutlaatuista, kuten maagista ja äärimmäistä.
  • Saksa: Aktiivisia perheitä talvilomille.
  • UK: Iso-Britanniassa toteutetaan Visit-Finland talvikampanja 3 vuotisen Lapland-north of Finland kampanjoinnin jälkeen.
  • Italia, Ranska: Seikkailuhenkisiä luonnossa liikkujia talvilomille.
  • Venäjä: Venäjällä toteutetaan Visit-Finland-talvikampanja.

11) Tutki VisitFinlandin strategiaa 2015-2018. Mitkä ovat strategian tavoitteet?

  • Matkailutulojen kasvu. Matkailusta saatavat kokonaistulot 16 miljardia euroa ja ulkomailta saatavat matkailutulot 5 miljardia euroa.
  • Lisääntynyt Suomen tunnettavuus houkuttelevana matkailumaana valitussa kohderyhmässä valituilla markkinoilla.
  • Paras asiantuntemus.
  • Vahva imago Suomessa ja valituilla markkinoilla ulkomailla,
  • Matkailun elinkeinopoliittisen aseman vahvistaminen.
  • PK-yritysten kansainvälistyminen.
  • Verkottuminen.
  • Alueellisen yhteistyön tehostuminen.

12) Visit Finland tuo vuosittain yhteistyössä Suomen matkailuelinkeinon kanssa lähes 500 ulkomaista matkanjärjestäjää, incoming-toimistoa tai kongressi- ja yritystapahtumajärjestäjää Suomeen. Matkojen tavoitteena on tuotannon monipuolistaminen, viipymän pidentäminen ja Suomi-tuntemuksen lisääminen. Mitä on hyvä ottaa huomioon näiden matkojen suunnittelussa? 

Matkoja toteutettaessa suuralueet ja alueet pyritään huomioimaan tasapuolisesti. Myös alueiden toiveet lähtömaista huomioidaan kutsuttavia matkanjärjestäjiä valittaessa.
Matkojen yhteyteen on alueen mahdollista järjestää miniworkshop.
Matkan kohteiden tulee olla kansainväliseen markkinointiin sopivia, tutustu tuotteilta vaadittaviin vientikelpoisuuskriteereihin.
Vastaanottava alue ja yritykset hoitavat matkaohjelman ja -järjestelyt kustannuksineen.
Visit Finland kutsuu ostajat ja maksaa heidän matkakulunsa Suomeen.
Matkojen status on ”In Association with VisitFinland.com” ja kyseistä merkkiä käytetään tutustumismatkojen viestinnässä. Myös vastuullisuus, saavutettavuus ja esteettömyys on huomioitava matkoja suunniteltaessa.


13) Kuinka monta työpaikkaa matkailualalle odotetaan syntyvän Suomessa vuoteen 2025 mennessä? 

Matkailualalle odotetaan syntyvän jopa noin 40 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.


14)Tutki Tutkimus ja tilastot –osiota. Mistä maasta yöpymiset Suomessa lisääntyivät ja mistä maasta vähenivät eniten tammi-heinäkuussa 2015 verrattuna tammiheinäkuuhun 2014? 

Kiinasta lisääntyi eniten. Venäjältä lisääntyi vähiten.



15) Mitkä ovat VisitFinlandin markkinointiteemat ja aluejako? Kerro markkinointiteemoista lyhyesti. 

Teemat ovat Silence & Peace, Wild & Free ja Cultural Beat. Aluejako on tehty niin, että se on ulkomaalaisten helppo ymmärtää ja osata. Suomi on jaettu neljään eri alueseen: Helsinki, Lappi, Järvi-Suomi ja rannikko- ja saaristoalueet.


16) Mikä on ITB Berlin?

Berliinissä järjestettävä maailman johtava matkailualan tapahtuma.


17) http://imagebank.visitfinland.com/?sid=1F26626335DB19F13C4F&fo=1405 -sivulta löydät videoita. Katso kolme haluamaasi videota ja valitse mielestäsi paras ja perustele.

Sivusto ei auennut.


perjantai 18. syyskuuta 2015

ILOLAN MAATILA



MIKÄ, MISSÄ?

Ilolan maatila on Valkeakoskella sijaitseva maatilamatkailuyritys.
Maatila sijaitsee keskeisellä paikalla, sekä sinne on helpot kulkuyhteydet.
Ilolassa voit majoittua, ruokailla, saunoa, ratsastaa, nähdä kotieläimiä, sekä tehdä 

ostoksia lähipuodissa.

Ilolassa voit myös järjestää juhlat, kuten häät, kastetilaisuuden, tai rippijuhlat.


ILOLASSA TAPAHTUU

SYYSKUUSSA: Pihatori, metsäjoogaa tiistai-iltaisin

LOKAKUUSSA: Hevos Match Show, syysloma-ratsastusleiri

MARRASKUUSSA: Makumatka maalle-isänpäivälounas

JOULUKUUSSA: Joulutori, ohjelmallinen joululoma


ASIAKKAAT

Ilolan maatila on suunnattu perheille ja nuorille, ratsastuksesta kiinnostuville. 
Ilolan maatila tavoittelee pääosin suomalaisia asiakkaita.


TUOTTEET JA PALVELUT

Tuotteet ja palvelut vastaavat hyvin kohderyhmän tarpeita, sillä 

ratsastuksesta kiinnostuville on paljon nähtävää ja koettavaa.

Kauempaa tulevien on mahdollisuus majoittua Ilolassa.

Eri kohderyhmille on valittavissa erilaisia lomapaketteja.


MATKAILUTRENDIT

Ravintolassa on saatavilla lähiruokaa.


Leivokset, pullat, leivät yms. leivotaan itse. 

Maito tulee omista lehmistä ja kananmunat kanoista.

Maatilan pellot ovat luomuviljelyksessä.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

AULANKO

Olimme viimeviikolla tutustumassa Aulangon kauniiseen ympäristöön. Oppaanamme toimi näyttöä suorittava opiskelija. Omasta mielestäni hän suoriutui opaskierroksesta hyvin, vaikkakin rankkasateen vuoksi ääni ei kuulunut kovin kauas. Kiersimme pääosin ulkona hotellin tuntumassa. Kierroksella kerrottiin mm. Aulangon historiasta, sekä toiminnasta nykyään. Kaikenkaikkiaan kierros oli erittäin kiinnostava kokemus, sillä oli kiva seurata opiskelijan opastusta, sekä tutustua Aulankoon paremmin.













sunnuntai 30. elokuuta 2015

KATTAUS HARJOITUKSIA


Viimeviikon oppitunnit menivät suurilta osin harjoitellessa erilaisten kattausten tekoa, servettien taittelua, astioiden "blokkaamista", sekä pöytiintarjoilua. Aihe oli mielenkiintoinen, joten tunnit menivät nopeasti. Vahingoilta ei tietenkään vältytty, sillä menihän siinä muutama lasi rikki, eikä veden roiskumiseltakaan vältytty. Mutta vahingoista ja virheistä onneksi oppii!